perjantai 30. syyskuuta 2011

Eteisen tapetit

Olen päässyt taas mieli puuhaani, tai ainakin alkuun se siltä jopa tuntuukin, eteisaulamme lattiremontti alkaa pikkuhiljaa valmistua. Ja tapetin deadline alkaa olla pian ummessa. Sandersonin tapeteista tykkään ja tilasin näytepaloja jokunen viikko sitten..näppärää muuten, tulevat ihan suoraan Englannista ja viikossa. Samoin kangasnäytteet, joita myöskin olen tilannut. Eivät maksa mitään ja ovat vieläpä ihan reilun kokoisia.

Samalla etsinnässä myöskin tytön huoneen tapetti, Sandbergin lintuhäkit ja talot viehättää..mutta ovat aika tyyriitä. Huippulöytö olikin tässä taannoin Wallpaperidirect josta löytyi kalliitakin tapetteja suht huokeaan hintaan. Siellä silmään sattui Desingners Guildin Meadowsweet-tapetti joka tyydyttäisi meikäläisen Sandberg viehätyksen..

Wallpaperdirect/ Sanderson


Eteisaulamme remontti alkoi ulkoseinän purulla ja ikkunoiden alas pudottamisella. Huomattiin jo vuosi sitten että ikkunat ovat epäkäytännöllisen korkealla. Piti siis mennä ihan ikkunan eteen että näki mitä pihassa tapahtuu, tuliko joku yms.

Aikoinaan talossa on ollut kaksi erillistä sisäänkäyntiä joilla on ollut omat katot. Vuosien mittaan se oli käynyt kalliiksi talon seinälle, koska katolta valunut vesi oli roiskunut suoraan seinälle (rännejä kun ei ollut olemassakaan..) ja lahottanut ikkunanalushirret. Viisaat miehet vuosimallia 60-luku olivat korjanneet seinän vaan ikkunoiden alta. Nyt avattaessa seinää, laho olikin päässyt pidemmälle ja lahottanut myös eteisaulan lattian alla makaavat hirret. Tämäkin oli tiedossa jo vuosi sitten, mutta jätettiin korjaus tarkoituksella tähän syksyyn..Lattiata avattiin n. 26m2 alalta ja tutkittiin minne saakka laho oli ehtinyt...


Onneksi ei pahasti, kolme suurta ja pitkää hirttä meni vaihtoon ja lattian narina loppui siihen paikkaan. Ikkunat ovat alempana, 80cm lattiasta, niin kuin kaikissa muissakin huoneissa. Eteisaula valoisampi vaikka pinnoille ei ollakaan vielä mitään tehty. Kyllä rouva tykkää nyt. Ja sitten vielä enemmän kun saadaan seinät tapiseerattua ja paneloitua, lattia maalattua, pönttöuuni maalattua...ja paljon paljon muuta mukavaa.

Kyllä täytyy purun erinomaisiin ominaisuuksiin taas jälleen kerran olla tyytyväinen, sen ansiosta kun tämä talo todennäköisesti on näin hyväkuntoinen. Vaikka talo ei olekaan vielä sataa vuotta, on purut pitäneet sen jalat kuivina..stopannut veden ja tuuletellut itsensä kuivaksi.

2 kommenttia:

  1. Laitathan sitten sisäkuviakin teidän eteisestä, pääsen vertailemaan :)

    VastaaPoista
  2. SuperSanna: Laitan toki, otin jo muutaman sotkukuvan jemmaan sisältä..:) Pitää laitella päivityspostaus kunhan taas joku kohta on valmiimpi.

    VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!