maanantai 14. huhtikuuta 2014

Huhhuhhuhtikuu

Jopas on ollut poikkeuksellinen huhtikuun alku..ja puoliväli. Päivät ovat kiirineet nopeasti ja puuhaa on riittänyt, kaiken perushomman lisäksi.

Kun aiemmin mainitsin, että olin tekemässä erästä pitkäaikaista "to-do"-listalla keikkunutta projektia - tarkoitin keittiömme lattiaa. Maalattiin sen noin 3 vuotta sitten Uulan lattiamaalilla ja se ei toiminut laisinkaan keittiössämme! Siihen tarttui kaikki lika ja pinttyi vielä niin ettei sitä enää oikein ihmisvoimin saanut puhtaaksi. Siispä permoa pintaan ja vot,  nyt kiiltää ja säihkyy. Lika lähtee pyyhkäisyllä ja innostaa nyt enemmän myös lattianpesuun. Rasti ruutuun "done".

Näin pääsiäisen alusviikolle sijoittuivat myös pikku herramme 1-vuotissynttärit, joita vietettiin viikonloppuna. Teemaksi valittiin isosiskon kanssa, mikäs muukaan kuin angry birds! Ja oiva siirtymä se olikin lintuineen ja keltaisine väreineen pääsiäiseen!


Tarjottaviksi leipastiin mm. tacopiirakkaa.
  Pohjan tein omalla ohjeella, sopivasti jauhoja, voita, suolaa ja vettä.
Isäntä savusti lohta josta tein täytteen tuulihatuille,
voileipäkakun tein pikkuveljen toiveesta ja olihan se kyllä piiiitkästä aikaa hyvää.
Lisäksi oli lapsille sopivampia luottopizzoja Lidlin pakastealtaasta :)
Makena herkkuna tietenkin Pommi-kakku, jonka näperti naapurin T :)
 sekä änkkärikeksejä-ja karkkeja.


Kukat Rosanna

Faceboookin puolella kerroinkin jo, että viikko sitten Savon Sanominen toimittaja ja kuvaaja olivat meillä kylässä. Kuvia ja juttua riitti, joten nyt vain odotellaan lehtijuttua kodistamme valmistuvaksi.

Ajatukset alkavat väistämättä siirtyä enenevissä määrin piha-ja ulkohommiin. Keli paranee päivä päivältä ja pakkaset tuntuvat nyt jäävän väkisin  kevään (ja kesän..!) jalkoihin. Pihaa on päästy jo useampana viikkona rapsuttelemaan puhtaaksi ja kukkien alkuja on tiirattu malttamattomina. Kaikki syksyllä nostamani pionintaimet ovat todistettavasti elossa ja kaksi jakotaimeakin ovat hurjiintunut aluille. Tulppaanin sipuleita kylvin vähän sinne tänne piristykseksi ja monesta kohtaa pilkistääkin paikoin jo 4cm:n alkuja.

Toisaalta harmi, toisaalta ihanaa vaihtelua - mutta sisäremontti ei ota tuulta purjeisiinsa kevään kynnyksellä, vaikka kuinka kovasti sitä ollaan yritetty aloittaa. Tapettia sentään saimme tilattua sen tultua sopivaan alennukseen, joten on ainakin yritystä! Arvoitukseksi jää, milloin ne nähdään paikoillaan...

Leppoisaa pääsiäisviikkoa!

2 kommenttia:

 1. Sisärempat eivät nyt jaksa innostaa, kun piha ja aurinko kutsuvat vastustamattomasti. Vaan onhan taas tulevana talvena aikaa sisähommiin!
  Blogissani on sinulle 11 kysymyksen haaste. Nappaa mukaasi, jos kiinnostaa:)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitten millään! Imuri on maannut kohta viikon eteisessä, kun "siivous jäi siihen" :) Tuli jotain muuta tärkeämpää tekemistä, ulkona! :D Minäpä käyn nappaamassa haasteen mukaani, kiitos!

   Poista

Kiva kun jätit kommentin!