lauantai 31. toukokuuta 2008

Minun työ

Huh, vaikka emme saaneetkaan yhtään ainutta ylioppilaskutsua , mistä en ollenkaan ole pahoillani, niin onneksi ihana ammatinvalintani ja työpaikkani pitivät siitä asiasta huolen.

Eilinen päivä täytettiin ja koristeltiin aamu 9.00 ilta 19.00 saakka täytekakkuja ja
voileipäkakkuja tämän päiväisiin juhliin ympäri kaupunkia. Osa kakkuloista onneksi haettiin jo eilisen nimissä mutta vasta tänään suurin osa pääsi koristamaan kahvipöytiä.

Itse olin työkaverini kanssa töissä asiakkaan kotona tapahtuvissa juhlissa ja vieraita oli kutsuttu 75. Oli mansikka-mozzarellasalaattia, melonisalaattia, savumuikkuja, graavilohta, sisäfilettä, pariisinperunoita, karjalanpiirakoita, munavoita, väinämöisenpalttoonappeja, tuorejuustoa, kuivakakkua, lusikkaleipiä, punssipalleroita, pullaa ja tietenkin sokerina pohjalla; mansikkakermakakkua.

Se on minun työtä. Olen töissä lounaskahvilassa jonka toimenkuvaan kuuluu ruokahuolto hoitokodeille sekä vahvasti myös pitopalvelu. Tämä on meidän sesonki aikaa. Seuraavaksi on tulevan kesän häät, syntymäpäivät ynnä muut kissan ristiäiset.


En pääse itse kovinkaan usein juhlavieraaksi, koska myös oma suku osaa hyötyä ammatistani. Ymmärtävätköhän he, että teen sitä jo muutenkin aina..enkö voisi välillä olla vieraana? Noh, ei sillä ettenkö pitäisi työstäni, onhan siinä omat varjopuolensa. Tänään
kuitenkin oli hyvä päivä. Juhlat päättyivät onnellisesti meidän osalta ja pääsin kotiin hyvissä ajoin lepuuttamaan väsyneitä jalkojani...huomenna sitten reippaana aamuvuoroon ja keittelemään asikkaille riisipuuroa :)

Tämä on minun juttu ja olen tosi hyvä siinä!

(Kuvat Mummoni 80-vuotis kemuilta nyt maaliskuussa..huomatkaa minun tosi ammattimainen, "tiedän-mitä-teen" ilme :) Minä siis tämä turkoosiin puseroon sonnustautunut kokki)

5 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustasi! Vau mitä herkkuja tällä on kuvissa.:) Ihanaa varmasti, kun on löytänyt alan jossa on hyvä ja josta pitää.:) Työ on niin suuri osa elämää, että jos siinä ei viihdy vie se kyllä totaalisesti voimat.

  Toivotaan, että saan joksu sanoa samaa. :)Senhän tiedän jo valmiiksi, että sisustus on intohimoni, mutta olenko sitten tässä hommassa hyvä...se selviää nyt vain kokeilemalla.;) Lupaan ilmoitella kaikesta edistymisestä ja nettiputiikista tuolla blogissani. :)

  Mukavaa sunnuntai päivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onpas herkullisen näköinen pöytä:) Pääsisipäs maistamaan...
  Kiva nähdä myös sinut vilaukselta!

  Mari

  VastaaPoista
 3. Mari: Hih! Ja herkullinen se olikin!:) Kumpa kehtaisi laittaa aina noin juhlavasti ruoat tarjolle kotonakin;)

  Uskaltauduin "paljastamaan" itseni vihdoinkin :D

  VastaaPoista
 4. Moikka! Tulin tänne vierailulle ekaa kertaa, ja söpön ja ihanan blogin löysinkin! Oi mitä herkkuja, kauhea himo kaikkea suomalaista syötävää!!

  terkuin Hannis

  VastaaPoista
 5. Kiva kun tulla tupsahdit tänne Hannis :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!