perjantai 2. toukokuuta 2008

Oi ihana toukokuu

Olipas vaan pakko käydä ostamassa ensimmäiset kesän orvokit. Vaikka melkein jo itselleni vannotin että tänä vuonna ei sitten laiteta orvokkeja minnekään. Siinä ne nyt kassissa nöpöttävät ja odottavat pääsyään ruukkuihin. Hhmmph! Ärsyttää kun niiden täytyikin olla niin nättejä!

Posti kantoi tänään minulle tämän ihanan leivontakirjasen. Sen ohjeet ovat suloisen helpot ja selkeät, että tumpelompikin kotikondiittori niistä selvinnee. Oih ja kuvat! Ne ovat hurjan herkullisia,tekisi melkein mieli lipaista jokaista sivua josko niihin olisi tarttunut pikkuisen kyseisen leivonnaisen makua mukaan..:D


Nappasin vielä lopuksi kuvan basilikasta, joka niin reippaasti on päättänyt kasvaa kohti aurinkoa :)


12 kommenttia:

  1. Ihana kirja! Ja kukat tietysti:) Iloista viikonloppua sinulle!

    Mari

    VastaaPoista
  2. Nyt olen kyllä sinulle kade, kun sinulla noin terhakat taimet...
    Kirjakn näyttää herkulliselta =)

    On se kumma juttu kun en itsekkään niin orvokeista välitä, mutta aina niitä kuitenkin tulee ostettua.. etupihalle ostin valkoisia orvokkeja..

    VastaaPoista
  3. Heippanen sinulle tänne!!!=O)
    Saviruukku ja
    mullasta puskevat ihanuudet!!!<3
    Voisiko kauniimpaa katsottavaa olla!?
    Kaakkuskirja on hyvä ostos!!!Siskollani on tuo kyseinen kirja ja käytössä on ollut ahkeraan!!!
    Minut hän sekoitti tyystin kolmen kerroksen suklaakakulla-taisi kirjassa olla muistaakseni hääkakun nimellä!!!?
    Se oli taivaallisen hyvää!!!<3
    Orvokit ovatte vastustamattomia-kunnes hujahtavat pitkiksi raakuiksi...
    No,sitten onkin aika laittaa jo uudet kesäkukkaihanuudet kasvamaan!!!

    VastaaPoista
  4. Mari: Kaunis kiitos, sitä samaa sinunkin rauhaasi! Viikonloppu töiden merkeissä, mutta onneksi ompi aamuvuoroa niin ehdin möyriä kukkasten kimpussa päivät :) Laitan jotain pientä vielä kirjasta myöhempänä blogiini..:)

    Sarppa: Kanankakka se pitää taimet reippaina! :) Ja orvokit..en itse ole niistä oikein koskaan pitänyt, mutta joka vuosi niitä jotenkin kummasti ilmestyy meille?!?

    Essun-tasku:Kiva kun kerroit kirjasesta tuon, vähän jännittää rueta kokeilemaan. Aina uusien ohjeiden jännitysmomentti :)

    VastaaPoista
  5. Orvokit ovat aina niin suloisia :) Huomannut kyllä olen, että valkoisia on hiukka hankalampi bongailla kuin muun värisiä, miksiköhän...

    Tuo kirja näyttää jo kannen perusteella todella herkulliselta. Mie en ole uskaltanut laisinkaan vastaavia kirjoja ostaa, sillä johan jo muuten "makeasta" elämästä tulisi vieläkin makeampaa ja hammaspeikot tanssisivat kilpaa ripaskaa :D


    Iloista sunnuntaita Annariikka :)

    Emmi

    VastaaPoista
  6. Emmi: Mukavaa jäljellä olevaa sunnuntaita sinullekin!:)

    Hmmm, ehkäpä valkoiset orvokit ovat harvinaisempia tai sitten vaan niin hurjan suosittuja että ne häviävät hetkessä kaupoista. Itse tahtoisin vaaleanpunaisia orvokkeja, onkohan niitä olemassa..?

    Vein kirjasen tänään töihin ja kokeilin jo yhtä ohjetta. Aivan mahtavan näköinen tuli, makua saamme maistella vasta huomenna.. jännittävää! Meillä on kotileivonta pannassa, liikakilojen pelossa! Onneksi voi herkutella näin ihanista kirjoista silmillä :)

    VastaaPoista
  7. Tuo kirja on yliveto! Mummun kolakeksit on ihania!

    VastaaPoista
  8. Moi vaan! Leivontakirjasi vaikuttaa kyllä herkulliselta. Olen itsekin miettinyt mikähän olisi hyvä ja taidankin selailla tuota seuraavalla kirjakauppakierroksella ;) Kiitos siis vinkistä! Ja orvokkikassi on myös meille saapunut, valkoisia pikkuorvokkeja täynnä. Itse en pidä jostain syystä niistä isoista orvokeista laisinkaan.

    VastaaPoista
  9. Kati: Kirja on aivan ihana, nyt kun olen siihen ehtinyt tutustumaan paremmin. Essun-taskun mainitsemaa hää"suklaa"kakkua kokoilinkin jo töissä, hieman kyllä muunnettuna. Paljon on kakkunen saanut kehuja makunsa ja ulkonäkönsä puolesta. Tulen varmasti tekemään sitä jatkossakin! Slurps! :) Suosittelen lämpimästi hankkimaan kirjan, plussaa ihanasta ulkonäöstä. Voisin pitää kirjaa koko ajan keittiönpöydällä.

    VastaaPoista
  10. Huisan ihanan näköinen kirja, kiitokset vinkistä. Meillä on vielä orvokit ostamatta, niitä pitää kyllä saada joka kevät :)
    Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Inkivääri: Eikös vaan! Suosittelen hankkimaan, vaikka vain kauniin kannen vuoksi :D

    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  12. Ihanaisia juttuja täällä taas!
    Orvokit on hyviä kukkia nyt tähän vielä vähän viileään aikaan. Saa edes jotain kaunistusta parvekkeelleen tai pihalle.
    Mullakin nyt ihan samanlaisia kuin sulla.Noi pienet on kivampia kuin ne isompikukkaiset.:)

    VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!