maanantai 19. toukokuuta 2008

Omakotitalohaaveita

Haaveilu omasta talosta ei ota hellittääkseen. Näin kesän korvalla oloni vain pahenee entisestään, kun näen kanssaihmisten touhuavan ja ahkeroivan oman pihansa kimpussa. Kääntelen itse tietenkin puukkoa haavassa ja lueskelen teidän omakotitaloeläjien blogeja, remonttitouhuja, sisustusongelmia ja ihania juttuja, leppoisista päivistä omassa huushollissa.

Onhan meilläkin tämä oma 57m4 kerrostalo kaksio, mutta se ei ole lainkaan sama asia. Olemme avopuolisoni kanssa molemmat kotoisin maalta ja tulleet siihen
tulokseen että olemme pinttyneitä maalaistollukoita. Täällä häiritsevät pienetkin naapurien elämästä syntyvät äänet, sekä toisinaan myös omat. Ovesta astuessasi edessäsi on vain harmaa rappukäytävä. Voi miten idyllistä.

Tahtoisin rapsutella haravalla pensaitten ympäryksiä, kantaa puita liiteriin kuivumaan, kastella kukkaset sievällä peltisellä kastelukannulla, kulkea avojaloin juuri ajetulla nurmikolla, nuuhkia ruusuja aurinkoisella säällä, juosta kumppareissa sadetta karkuun, juoda aamukahvit rappusella, kuunnella hiljaisuutta kaukana kaupungista. Sitä kaikkea minä tahtoisin.

Tässäpä pari "puukon iskua.." ja kuvia uudesta Drömhem&Trädgård-lehdestä :)
Niin ja ihan viimeisenä urhea basilikani, joka edelleen niin kovasti tykkää poseerata kameralle!

(Kuvat ovat Kannustalon sekä Jukka-talojen mallistoista.)


10 kommenttia:

 1. Mukavia haaveita sinulla:) Omakotitalossa asuminen on kyllä meidän perheelle ainoa vaihtoehto. Pidämme niin kovaa ääntä, että saisimme varmasti kerrostalosta häädön:) Muutenkin minulle on oma rauha tosi tärkeä...

  Välillä kyllä jokin helpompi asumismuoto houkuttelisi:)

  Toivottavasti saatte pian oman ihanan töllin!

  Mari

  VastaaPoista
 2. Mari: Kiukuttaa että rahan täytyy aina ratkaista tai puuttua haaveisiin ja unelmiin! Kun jotain tahdon, sen myös aion saada :)

  Ollaan jo kovasti katseltu ja kyselty tontteja ja mennään torstaina kyselemään vähän talopakettien hintoja. Hih! Jännää! Sanoin ukolleni eilen että nyt laitetaan rattaat pyörimään tässä asiassa! :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tutulle. Minulla vuosi sitten ihan samat unelmat. Niistä voi lukea vuoden takaisista blogimerkinnöistänikin.
  Mutta vaikkei vuos sitten vielä tiedetty tästä talosta mitään,niin täällä sitä nyt ollaan. Ehkäpä teillekin käy samoin ja elämä yllättää ihanasti!:)

  VastaaPoista
 4. On onni omistaa juuri
  tuollaiset haaveet!!!!<3<3<3
  Oma talo,
  pienellä pihamaalla,
  on kyllä oikein
  mukava juttu!!!=O)
  Kesäisin ei ole tekemisen puutetta ja kukkapenkit senkun lisääntyvät-mutta mikä sen ihanampaa,kuin kukkien kastelu,aamupalan syönti terassilla tai rappusilla,haravan varressa heiluminen ja paljaat varpaat oman nurmikon päällä!?
  Onnea ja rattaiden vinhaa pyörimistä haaveesi toteutumiseen!!!!<3<3<3

  VastaaPoista
 5. Mimmimamma ja Essuntasku: Kiitos rohkaisevista sanoistanne! :) Sain töissäkin tänään kannatusta unelmalleni, mikä kohentaa aina kummasti mieltä.

  Ukko pentele ei vaan ollut saanut aikaiseksi soittaa tänään eräällä tontin myyjälle..sekös minua sitten vihastutti. Se siitä mielen kohennuksesta. Taas yksi päivä hukkaan! Noh, huomenna soitan itse jos ei ala tuloksia tulla :)

  VastaaPoista
 6. Juuri samanlaista kuumetta podetaan täälläkin. Ja tuo kuume aina yltyy huippulukemiin keväällä/kesällä. Pitää ajatella vain positiivisesti, kyllä se Oma Koti sieltä vielä vastaan tulee :)

  VastaaPoista
 7. Mun piti vielä ihailla noita sun basilikoja. Ne on niin hienot,isot ja tuuheat. Ootko lannoittanut niitä jollain,vai miten noin hienoiks oot saanut?
  Mun yrtit kasvaa hirmu hitaasti,oon tainnut tehdä jotain väärin... :/
  Saisko sulta jotain vinkkejä? :)

  VastaaPoista
 8. Inkivääri: Positiivinen ajattelu meinaa olla jo vähissä näissä mittakaavoissa :) Mutta yritetään!

  Mimmimamma: Basilikani ovat vuodesta toiseen tuollaisia vallattomia pehkoja. Lannoitan niitä noin joka toinen kastelukerta Kekkilän luonnonmukaisella kasvilannoitteella. Ja muistathan kastella basilikaa useasti, sille vesi nimittäin maistuu! Ehdoton kasvupaikka on aurinkoinen keittiön ikkunalauta :) Onnea ryytimaallesi!

  VastaaPoista
 9. Heippa! Pääsin taas vauhtiin nettisurffailussa ja löysin kivan blogisi! Ekaa kertaa siis täällä ja huomasin, että minulla on samanlaisia haaveita kun sinulla. Vaikka paritalon puoliskassa asunkin ja pikkuisen pihan omistan, niin haave omakotitalosta maaseudun rauhasta tai ainakin sen tapaisesta, on kova. Maalta kun olen itsekin lähtenyt tänne pääkaupunkiseudun vilinään.

  Olisi niin mukava nautiskella kesäpäivinä teestä ja aamuauringosta omalla terassilla vaikka aamutakkisillaan, ilman että tarvitsisi miettiä kuka ympäröivistä naapureista näkee..

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Hei, kiva kun löysin ihanan blogisi. Unelmasi näyttää todella ihanalle, toivottavasti se toteutuu ja miksipä ei:)
  Totta on, että melkoisen työlästä on asua omakotitalossa, mutta varsinkin kesällä ah niin ihanaa.

  Titta

  VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!