perjantai 20. kesäkuuta 2008

Keski kesä

Olemme jo keskikesässä ja aurinko on nuukaillut paisteellaan. Loma on puolessa ja rusketusraitoja ei näy missään! Tein alkuviikosta kesän ensimmäisen mansikkakakun, piristämään tätä viileää viikkoa, namskis! Kyllä mansikat maistuvat kakun välissä entistä makeimmilta :)

Juhannusta vietämme kaupungissa, en tiedä onko tämä jokin pinttynyt
traditio, koska olimme täällä viime vuonnakin. Emmekö enää osaa lähteä maalle? Tällä kertaa kyllä selittelimme asiaa itsellemme sään epävakaisuudesta. Kaupunkiasunnossamme saamme olla ainakin huoletta, ilman iniseviä hyttysiä, märkiä vaatteita ja omassa kodissa, poissa toisten nurkista ja jaloista. Vietetään sitten joskus oikein muhevat juhannuskestit siellä omassa pihassa, omenapuunjurella...

Paljon hyttysen puremia, punaisia mansikoita, pikkuisia sadepisaroita ja oikein antoisaa Juhannusta, keskikesän juhlaa!


Mansikka-valkosuklaakakku

4 kananmunan sokerikakkupohja
Kostutus:
1-1,5 dl mansikkamehua
Valkosuklaatäyte:
6 liivatelehteä
0,5 dl mansikkamehua
n. 400g valkosuklaata
200g vaniljanmakuista tuorejuustoa
2-2,5 dl vispikermaa
Väleihin:
mansikkamarmeladia
mansikoita viipaleina
Koristeluun:
kermavaahtoa
mansikoita
orvokin kukkasia

Tee näin:
  • Leivo kakkupohja hyväksi havaitulla ohjeellasi.
  • Laita liivatelehdet likoamaan, runsaaseen, kylmään veteen.
  • Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen ja aseta vuo'an pohjalle yksi kerroksista.
  • Kostuta mansikkamehulla, levitä päälle marmeladi ja mansikkaviipaleet.
  • Valmista valkosuklaatäyte; sulata vesihauteessa suklaa, sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kermavaahto, kevyesti nostellen.
  • Sulata liivatelehdet puolessa desissä kuumennettua mansikkamehua.
  • Sekoita liivateseos ohuena nauhana valkosuklaaseoksen joukkoon.
  • Kaada puolet täytteestä vuokaan mansikkaviipaleiden päälle.
  • Laita toinen kakkulevy päälle ja tee kuten ensimmäisessä kerroksessa.
  • Kaada loput täytteestä vuokaan ja laita päällimmäinen kakkulevy paikalleen.
  • Peitä kelmulla ja anna kiusauksen pitkittyä yön yli jääkaapissa! :)
  • Heti aamulla noustessasi mene jääkaapille, kumoa kakku lautaselle ja koristele kermavaahdolla, kokonaisilla mansikanmöllyköillä ja orvokin kukkasilla.

8 kommenttia:

  1. Nami mikä herkkua:) Täytyy kokeilla joskus!

    Mari

    VastaaPoista
  2. Jep! Se vie kielen mennessään ;)

    VastaaPoista
  3. Oi mikä ohje tuota aijon koittaa!!!
    Ja kiva idea tuo kakun kokoaminen irtopohja vuokaan vaikka ei kyllä taida olla mikään uusi keksintö minä vain en ole koskaan koittanuat! Pirteää kesäkuun loppua!

    VastaaPoista
  4. Sitä samaa sinulle Anu! Koeta ihmeessä ohjetta, se on herkkua! :)

    VastaaPoista
  5. Miten herkullisen näköinen kakku! Kyllä kesään ehdottomasti mansikkakakut kuuluvatkin ;)

    Aurinkoisia päiviä toivotellen,

    Emmi

    VastaaPoista
  6. Emmi: Näin on! Taidan vielä tehdä ihan perinteisen mansikkakakun, kunhan vyötärönympärys antaa myöten tuosta kakusta :D

    Aurinkoa sinunkin päiviisi!

    VastaaPoista
  7. Lurps, mikä kakku! Varmaan hyväää...

    VastaaPoista
  8. Nam! On kyllä herkullisen näköistä :) Nyt alkoi tehdä mieli mansikkakakkua!

    Eksyin blogiisi nyt ekaa kertaa, vaikuttaa ihanalta! Kauniita kuvia ja muutenkin kaikkea kivaa. Jatkanpa selailua :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!