lauantai 4. heinäkuuta 2009

Haave toteutumassa(ko)?

Katsastin eilen, jostain kumman syystä, taas etuoven myytävät asunnot. Laitan jo nykyään hakuun suoraan vuosimallia 1920 olevat hökkelit ja majapaikat. Mielestäni heti siitä ylöspäin olevat talot ovat rakennuttu tylsästi. Useasti törmää surukseen juuri oikeanlaisiin taloihin, mutta joku toinen on ajatellut uudistaa kauniin ja alkuperäisessä kunnossa olevan talovanhuksen vastaamaan tämän päivän pakettiratkaisuja. Siinä kohtaa minä alan huutamaan ja meuhkaamaan. Saan ihottumaa sellaisista remontti-reiskoista.

Vanha talo on
vanha talo ja se ei tule oikeuksiinsa jos remontoit ja uudistat sen laminaatilla. Sana laminaatti saa jo sappeni roihuamaan. Palatakseni etuoven hakuun. Silmiini sattui 1923 rakennettu mansardikattoinen, puulattiallinen, pönttöuuninen, varovaisesti remontoitu omakotitalo navettoineen ja aittoineen!! Olen haljeta innosta, pääsemme katsomaan paikkaa vasta keskiviikkona ja en usko että pysyn nahoissani siihen asti!

Paikka on helmi. Olen sisustanut sen jo mielessäni, valinnut tapetit ja istutukset pihalle. Mitähän aarteita pihasta löytyy? Vanhoja perennoita, pensaita ja ruusuja, ehkäpä! Katselin ilmoituksen kuvia, voisikohan myyjä olla niin ihana ja jättäisi joitakin vanhoja huonekalujaan kaupan tekijäisiksi? Tekeehän jotkut niin?!

Saisimme kaksi huonetta lisää nykyiseen verrattuna, tarvittaisiin huonekaluja ja sisustushömppää paljon lisää. Niin ja saisin kangaspuuni mahtumaan sinne! Oi autuutta! Voi kun se vihdoin olisi unelmiemme talo, siltä se näyttää ja kuulostaa, jopa isä
ntä on siitä innoissaan. Se on harvinaista ja silloin sen on oltava erityinen. Pitäkää nyt peukkuja meille pystyssä ja antakaa minulle voimia jaksaa keskiviikkoon asti.. Sainpahan muuta ajateltavaa niin en stressaa ainakaan häistä. Tämä on nyt paljon parempaa! Omakoti maalla..oih, saan ihan kylmiä väreitä!

Kuva talosta:(joka ei siis ole SE talo, vain samanlainen..) Patrik Rastenberger
Kuva pionista:puutarhaidea.net

1 kommentti:

  1. Näyttää ihan Peppi Pitkätossun Huvikummulta. Vanhassa vara parempi... Kiitos kun kävit blogissani, ja jätit sinne kirjallisen jäljen. Ilman sitä en olisi tänne löytänytkään.

    Mukavaa loman jatkoja!

    Elsa

    VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!