perjantai 9. maaliskuuta 2012

DIY - kansion meik ouver

Vihdoin sain tehtyä lupaamani diy-jutun. Ja milläs muillakaan kuin Masking teipeillä. Ajatuksena oli vaan hienosäätää kansioiden ulkonäköä. Kansioiden "teippaus" kohtaan kun jäi pörröiset jäljet kun poistin entiset lipetit..

Alkujaanhan kansiot näyttivät tältä.

Tähän meik ouveriin tarvitset siis;

Terävän mattoveitsen
Masking teippejä esim. täältä
Muutosta vaativan kansion
Sakset
Ison silmäneulan
Viivoittimen
Etikettipitimiä esim. täältä
Pieniä ylijäämäruuveja 0,5cm-1cm pituisia,
(näitä meille ainakin on ilmaantunut hurumycket!)
Ruuvimeisseli, risti-tai tasapää, riippuu ruuviesi kannasta

Itse tein näin; irrtotin vedellä entiset kansioiden etiketit (lotrasin siis ihan hana vedellä kättä apuna käyttäen :)) Anna kuivahtaa hetkinen, jos sait roiskittua vettä "liikaa" niin kuin minä välillä tein..

Teippailin vuoronperään mieluisilla teipeillä vinoon kohdistaen, tykästyin itse tuohon vaaleanpunainen-harmaa asanoha-kuvioituun teippiyhdistelmään. Käy läpi näin koko kansion "etuosa". Mattovieitsellä, vapaalla kädellä leikkasin teipin reunaan mieluisalle kohdalle. Teipin pään leikkasin aloituksessa ja lopetuksessa hiukan pidemmäksi ja käänsin sen sisäpuolelle jolloin kansion ylä-ja alareunasta tulee siisti ja siloinen..

Viimeistelin muutoksen etikettipitimellä ja ylijäämäruuveilla. Löysin onneksi parit jokaiselle, mutta eihän se ole niin justiinsa jos ovatkin erilaiset..Miehelle tein tuon "rokimman" kansion johon laitoin mustaa vinoraitateippiä ja taas suosikiksi muodostunutta asanoha-kuvioteippiä. Ruuveiksi löytyi tuollaiset industrialhenkiset. Kuluneet ja pölyiset :)

Eikettipitimiet mittailin kohdilleen viivoittimen avulla ja tein silmäneulalla aloitusrei'ät ruuveille. Näin oli helpompi vääntää vähän tylsemmätkin ruuviit paikoilleen. Kansion sisälle putkahteleville ruuvin päille en laittanut mitään stopparia tai kantaa. Ne eivät haittaa sisäpuolella kansion käyttöä ja pysyvät paikallaan hyvin näinkin. 

Helppoa ja nopeaa, kun vauhtiin pääsee! Nyt vaan miettimään etikettejä...!2 kommenttia:

 1. WAU! Tosi upea lopputulos :) kyllä kelpaa tollaisista kansioista plärätä laskupinoja ;)

  Ja upeeta jälkeä myös tuossa edellisessä postauksessasi. On aina niin rentouttavaa saada joku projekti valmiiksi. Saa nauttia oikein kunnolla!

  Mukavaa viikonloppua :)
  -Sanna

  VastaaPoista
 2. Kiitos, itsekin yllätyin miten kivoja noista tuli. Lähdin alkuun vähän kokeilumielellä, mutta innostuin kun alkoi näyttämään hyvältä :) Suosittelen kyllä teippejä, mielessä on jo monta juttua mihin voisin niitä laittaa.

  Mies kävi eilen shoppaamassa rakennusvermeitä niin päästään etenemään tuossa huoneprojektissa. Se on nyt viikolla elellyt hiljaiseloa, kun ollaan innostuttu laittelemaan kaikkea muuta pientä, keskeneräistä. Putsailin muuten alkuviikosta tuolla tytön huoneessa sinne tulevaa pulpettia ja tänään meinasin sen maalata. Laittelen kuvia siitäkin kunhan pääsen sorvin ääreen :)

  Oikein aurinkoista ja mukavaa viikonloppua sinullekin Sanna! Ja Ainolle myös!

  VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!