torstai 15. maaliskuuta 2012

Piece by piece - pala palalta

Varoitus! Saattaa järkyttää herkempiä katsojia/lukijoita. Sisältää karseen väristä lattiapintaa! Helpottaaksemme järkytystänne lisänä on myös uutta, kertaalleen maalattua lattiaa kitin-valkoisen sävyssä.

Miehellä TAAS sairaslomaa käden vuoksi ja mikäs sen parempi tapa sitä onkaan lääkitä  kuin vuokrata tuhannen kilon painoinen lattianhiomakone, pieni, erittäin epäkäytännöllinen hiomakone seinänvieruksia varten ja 9 litran pönttö lattiamaalia. Kyllä, sitähän se lääkäri määräs; lepoa - CHECK! (siinähän se lepää hiomakoneen "kaasun" varressa, kipulääkettä - CHECK! (maalin katku), kylmää - CHECK! (uunien lämmityspuiden hakua pikkupakkasessa aina välissä..)

Saatiin tosiaan lattiat "tehtyä" maanantai-illan viiva eilis illan aikana. Hiominen oli yhtä helvettiä, kiitos ihanan jätemaalin joka tukki hiomapaperin 10cm:n välein. Puhumattakaan lattiasta joka ei ole ihan suora. Onko keksitty sellaista hiomakonetta joka ottais kunnolla, "Timon mitalla" sitä pintaa pois?!

Alkujaan kun tahdottiin että hiottaisiin vaan sen verran kun on pakko, että entiset elämisen jäljet saisivat näkyä. Sillä ei ole enää niinkään väliä vaan maalin pysymisellä. Jos sitä entistä maalipintaa ei saa pois niin jokaisella kovemmalla kolauksella uusi maali lähtee irti ja se kakanväri paljastuu alta.

Jyrättiin koko maanantai-ilta tuota yhtä 18m2 alaa ja karheimmalla paperilla mitä vuokrafirmasta mukaan saatiin. Se on nyt semmonen, kun on. Tyydyttävä. Entinen maali kun keksi aina uutta jäynää sitä työstettäessä. Ohuemmalla hiomapaperilla kun otti niin maali suli lattiaan ja liiskaantui koko hiotulle matkalle, vähän niin kuin  tuli mukana..great!

Pääsin maalaamaan lattiiaa maanantai-iltana klo 20.30 ja ihan kelpo siitä tuli, tiistaina maalasin illasta meidän mh:n lattian ja keskiviikkona aamusta Fannnin huoneen lattian uudelleen ja vielä illasta meidän mh:n uudelleen. Nyt ne siellä kuivuu, tai ovat jo askeleen kestäviä. Ja on muuten valoisaa! Ihanaa, se on parasta tai ainakin toiseksi parasta. Parasta on se että pääsen viikonloppuna jo laittelemaan huonekaluja paikoilleen..tai ensi viikolla jos sinne saakka maltan.
Lattia on niin vinksin vonksin, että paprut kului epätasaisesti
Onpas suttuinen raksaharja :)

Sulaneita maalikökkäreitä, jotka luisiuvat pitkin hiottua lattiaa..

Selkä oli pirun kipeä maanantai jäljiltä, mutta jo tiistain jälkeen pääsin sängystäkin ylös ilman vimmattua kiroamista. Ja tänään, eilisen jäljiltä ei tunnu missään! Niin se liha vaan tottelee kuria :)

Nyt siivoilemaan remonttisotkuja uusien alta, mies saa laitella tänään lattialistat paikoilleen, jotka minä niin sydämellä olen putsaillut ja maalannut.

Huippis loppuviikkoa, meillä ravaa joka päivä kamuja ja sukulaisia ihmettelemässä remontin jälkeä joten kivaa piisaa..!

4 kommenttia:

 1. Niin tuttua puuhaa :DD
  Laikkoja kuluu, ja hermoja, mutta kyllä lopputulos vaan palkitsee! Ja tuo on hyvin, että on listatkin jo valmiina!!

  VastaaPoista
 2. Juu, nämä lattiahommat on näissä vanhoissa taloissa varmasti niitä "verisuonet katkee päästä"-juttuja :) Mutta on kyllä huojentunut olo NYT kun se on taas vähäksi aikaa tehtynä. Seuraavan kerran kesällä sitten "kohti uusia pettymyksiä" Ollaan ehkä puolessa välissä kakanruskea vs. vaaleammat lattiat. Wuhuu!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Kärsimystähän tää on aika ajoin, mutta voi kuinka se sitten järjetön raataminen palkitaan!

  ..onneks meillä on kauniin väriset lattiat, niistä selviää kepulikonstein ala Sanna ;) Toivon, että tuurini värin suhteen jatkuu seuraavissa huoneissa, koskaanhan ei tiedä mitä linoleumin alta paljastuu...

  Hyvää ja aurinkoista viikonloppua ja ihanaa uudistettujen huoneiden sisustamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta Sanna! Ei tätä jaksais jos ei ikinä sais mitään alottamaansa valmiiksi - just sitä palkintoa siitä raatamisesta.

   Ja onnittelut valmiiksi kauniin värisistä lattioista, toivotaan että sävy säilyy remonttinne edetessä :)

   Aurinkoa teidänkin viikonloppuun..!

   Poista

Kiva kun jätit kommentin!