perjantai 1. kesäkuuta 2012

Riuttala

Viime kesän kulttuuriannos täyttyi Riuttalan talonpoikaismuseolla. Oli varmasti se kesän kuumin päivä. Onneksi vanhat hirsitalot ja aitat ovat viileitä, joten tutkimusmatkailijat jaksoivat keskittyä olennaiseen.

Meiltä museolle ei ole kovinkaan pitkä matka, mutta helteessä sekin unohtuu ja matka tuntuu tuhat kertaa pidemmälle. Perillä meitä odotti bussillinen eläkeläisiä jotka tepsuttelivat meidän edellä joka paikkaan. Kyllä ehti siinä hyvin tutkimaan rakennusten sisällöt :)


Kuvista voisi päätellä että paikalla oltiin vain me, mutta tein ison työn että sain otettua muutaman kuvan ilman "suomalaisturisteja" Heh! 


Karitsat olivat syntyneet ihan muutamaa päivää ennen vierailuamme. Pieni päkäpää seisoi ruokakupissaan, se oli niiin supersöpöläinen siinä! Kovin olivat uteliaita nämä lampaat, kun yksi lambi tuli luokse niin kohta siinä olikin jo koko sakki. Mahtavia otuksia!

 Ps. Isot lampaat oli kyllä pelottavan näköisiä, ne silmät kun on sellaiset soikeat..! Yöks!


Kuvasin aitavinkkejä meille, haluaisin jotain perinteistä aitahökötystä meille jonnekin ja mikäpäs sen perinteisempää kuin kunnon riuku-aita!

Maisemat oli joka suunnalle mielettömän kauniit ja rauhoittavat..unohtui hyvin se pelottava lampaan tuijotus soikeine silmineen.


Sisällä oli jos jonkinlaista vempelettä - talonpoikaisesineistöä astioista nikkarointivälineisiin.


Tässä hyvä kesäpäivän vierailukohde, näitähän on pitkin Suomen maata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit kommentin!