perjantai 23. elokuuta 2013

Hiiltynyt

Aivan kokonaan ei tämän rouvan päätä ole kukat pehmentäneet vaan on se saanut jotain muutakin aikaiseksi. Pihasaunallamme lähinnä säilytyksessä olleen kaapin kohtalo oli ollut veitsenterällä jo tovin, kunnes päätin tehdä sille pienen tuunauksen. Kaappi lienee iki-ihanalta 50-luvulta ja täyttä puuta. Haettiin se tädiltäni reilu vuosi sitten pois jaloista pyörimästä ja sain silloin luvan "maalata se vaikka valkoiseksi". No en maalannut valkoiseksi vaan mustaksi!

Kaappi ennen vahausta, hyvä että ennätettiin ottaa "ennen-kuvaa", kun meikä jo suti menemään! Kannessa jo kerros..
Liberonin tuotteet ovat olleet aina erityisen käyttökelpoisia; melkein (aina kaikki hajuttomatkin aineet haisee jollekin..) hajuttomia, riittoisia ja kuivuvat nopsaan. Mikäs sen parempi ominaisuus tällaiselle äkkinäiselle ja malttamattomalle.

Tässä kaapissa käytin Liberon Bloomin puuvahaa sävyä "HIILI", sain sävyvinkin Rillalta joka maalaili samalla värillä mäntykaappiaan muutama viikko sitten. Nopeasti virsi kaunis - kevyt hionta kaapin pintaan 100 hiomapaperilla, lakkapinta pois (malttamattomana en jaksanut hinkata kuin suurin piirtein..) bloomia pintaan, parin tunnin kuivatus ja sen jälkeen 0000 teräsvillalla kevyt hionta. Taas bloomia ja parin tunnin kuivatus. Loppu hionta vielä 0000 teräsvillalla ja vot! Valmis, kaappi olohuoneeseen ja kamat sisään. Ja lopputulokseen olen 100% tyytyväinen. Kaapin olemus muuttui täysin, kun en alkuperäiskunnossaan siitä tykännyt ollenkaan.


Kaapin jälkeen sutaisin vielä naturellina olleen Ikean bekväm-porrasjakkaran vahanjämillä ja siitäkin tuli niiiin hieno. Ja ei siinäkään vielä kaikki..mihin vaivaiset 250ml oikein riittääkään? No wc:n allaspöydän kanteenhan se loppu vielä oli käyttettävä. Ensimmäisen pensselin vedon kohdalla kyllä jo mietin että tulikohan hiiltä nyt liikaa..

Niin ja lisäsinhän minä kaapinoviin nupit, niitä siinä ei aiemmin ollutkaan joten käyttömukavuus nousi entisestään suorastaan taivaisiin. Ei enää sormetverillä repimistä!

Se on perjantai ny!! Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Siellä sitä vaan häärätään, ja hyvältä näyttää :D tää mamma on ollut jo useamman viikon ihan töttöröö puhki koko ajan, voisin nukkua päivät ja yöt läpeensä, vaan eipä nuo kaksi anna ;) mutta nyt sain taas inspiksen...

  Aivan ihanalta näyttääpi myös tuo teidän piha, ja ihana kuplien puhaltelijakin siellä :)

  Kivaa viikonloppua teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kaappi tuo kyllä kivaa särmää vaalean keskelle. Kyllä sitä suurimmaksi osaksi täälläkin mennään lastenehdoilla, ihmettelee ihan itsekin kun toisinaan ehtii tehdäkin jotain muuta :) Säilytystilasta on meillä aina huutava pula, joten tuon kaapin tuunaus oli kyllä huippujuttu!

   Piha on saanut taas uutta ilmettä, laittelen FB:n puolella kuvia kunhan ehdin :)

   Hauskaa viikkoa teille!

   Poista
 2. Tulipa kaapista kivan näköinen! Mulla olis kanssa parikin kappaletta kaappien tuunaus projektia odottamassa. Toinen tulee valkoiseksi, mutta toiseen voisi harkita tämmöistä tummaa sävyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli Salla! :) Oon kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen ja saatiin lisää säilytystilaa, kun sitä ei koskaan tunnu olevan riittävästi.

   Eikun vaan pensselit heilumaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Katariina! Tuosta vahasta tulee niin kiva kuultava lopputulos,sellainen vanhanoloinen! Mii likey! :)

   Poista
 4. Kyllä maali vaan tekee aina ihmeitä :) Todella kaunis kaappi :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!