sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kukkalisäyksiä ja kuplia


Tämän kesän ykkös ulkoleikki on olleet saippuakuplat. Jos rouva on kärrännyt monta köttikärryllistä multaa niin tyttö on puhallellut ilmoille vähintään yhtä monta kuplaputelia. Puteleista n. 30% on kyllä kaatunut rapuille, kiveyksille tai housuille. Vuoroin tytön syystä, vuoroin koiran..mitähän tuollainen saippuakuplaliemi tekee pitemmän päälle koiran sisuskaluille? Meillä kun tuo pikkuhukka on niellyt varmaan putkilollisen sitä tämän kesän aikana. Sen lempparipuuhaa kun on napsia kuplia.
Tänään se viimeinen niistä tuhannesta kottikärryllisestä multaa pääsi istutusalueelle ja kannoin viimeiset kivet jolla alue sulkeutui. Wuhuu! Enää ei olisikaan kuin kolme samanlaista tehtävänä! Onneksi tässä matkanvarrella on tullut muutamia parannusehdotuksia niin työtapojen-kuin asentojen suhteen. Harakatkin nauroi kun kärräsin selkä hiestämärkänä multaa, kun mullan olisi voinut aluperinkin tilata suoraan tuohon..arvatkaas kuinka tehdään muitten kanssa? Heh! Niin ja ne muut kolme aluetta tehdään isännän mielestä sitten ensi kesänä..itse olin hieman skeptisempi tuon etenemisnopeuden suhteen, kunhan nyt ois yhden per kesä tehnyt. Saas nähdä onko ensi vuonna tähän aikaan mitään edes aloitettu! :D

Muutamia uusia kasvinalkuja ostelin viikolla iki-ihanalta Heikkisen kukkatarhalta,jonka kukkiin ei ole koskaan tarvinnut pettyä. Olisin voinut perennapäissäni ostella koko puutarhan tyhjäksi, mutta ihmeenkaupalla selvisin vain parin kassillisen  ja  40e köyhempänä kotimatkalle.

Penkkiin nakkasin mm. ruusumalvaa, myskimalvaa, kaunopunahattua "Pink Bow Wow", mirrinminttua (valkoista), tarhapäivänliljaa (vaaleanpunaista) ja sammaleimua "Candy Stripes". Ja jälleen vain muutaman per taimi, koska etenen varovaisesti..lisäksi keskellä olevaan obeliskiin on tulossa kahta kärhöä; "Aljonushka" pinkki tiukukärhö ja valkoinen viinikärhö "Maria Cornelia".

Jokohan sitä osaisi olla hamstraamatta enempää..muistan kun alkukesästä sanoi, että ihan vaan muutaman laitan..No se ei ole pitänyt paikkaansa sitten ollenkaan.


Kivaa alkavaa viikkoa ja mitä parhaimpia kelejä pihapuuhiin!
 Mä oon ainakin ihan koukussa..! :)
2 kommenttia:

 1. Tuosta alueesta tulee niin hieno! Mekin ollaan mietitty, miten saisi jotain jäsenneltyä tuohon isolle hiekkapihalle. Mitään ei oikein voi vielä tehdä kun pihan kaadot pitäisi ensin saada oikeaan suuntaan, eli koko piha on myllättävä kaivinkoneella. Suunnittelua hankaloittaa myös se, että traktorilla+peräkärryllä täytyy päästä tuohon piharakennukseen. Mutta tästä teidän pihasta tulee hyvää vinkkiä sellaiseen pienempään kivettyyn alueeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on kyllä jo nyt meikän silmäterä :) Silmä lepää tuossa alueessa ja mahassa kipristelee. Tieto siitä miten makee se on valmiina! :) Dibbadai..pakko tunnustaa että aamupäivä meni puhtaasti netissä puutarhaverkkokauppoja selaillessa. Tuo aluehhan siis huutaa kasveja ja kukkasia!

   Teille voisi sopia jokin matalampi vastaavanlainen? Ootko katsellut Hernepensakujanteen takana siintää potager-blogia? Johannan blogissa vois olla teille vinkkejä jahka pääsette pihanne kimppuun:)

   Poista

Kiva kun jätit kommentin!