perjantai 15. marraskuuta 2013

Minkälainen joulu tänä vuonna?

Marraskuu on edennyt jo puoleen väliin, parin viikon päästä on ensimmäinen adventtisunnuntai. Silloin meillä alkaa olla jo jouluisempaa. Vielä on pitänyt purra hammasta ja malttaa olla kaivelematta joulukoristelaatikkoa esille. On sieltä jo yksi tonttu karannut, neiti olisi halunnut kaikki, mutta sain neuvoteltua sen yhden..pian saamme koko tonttuarmeijan tänne alakertaan!

Tilasin ihanalta Ada och Emil-blogin Sannalta puksipuukransseja,nekin saapuvat pian meille ja aloittelen pikkuhiljaa joulunlaiton. Mitään koristeövereitä ei meille tule, muutamia kukka-asetelmia, kynttilöitä, joulukuusi ja niitä tonttuja. Värit pysyvät vaaleina, tummanpunaisella ja vihreällä höystettynä.

Pipareita leivottiin pari viikkoa sitten ja kaikki meni saman tein, pitääkin leipaista niitä viimeistään ensi viikolla..pipareiden tuoksua ei voita kyllä mikään! Joulukorttipaja käynnistyi tänä vuonna ihmeen aikaisin ja nyt voikin olla hyvillä mielin, kun kortit ovat valmiina lähtöön. Jes! Tänä vuonna päästään aloittamaan myös uusi traditio, kun täyttelemme miehen kanssa vuoron perään kalenteritontun taskuja. Ompelin jo jotain taskuihin laitettavaa..vielä olisi kyllä monelle päivälle keksittävä pieniä yllätyksiä. Hmm..

Remonttipuuhat ovat lomilla ainakin vuoden loppuun,miehen lomalla olisi ajatuksena aloittaa rappukäytävän remontti mikä onkin ollut listalla jo pidemmän aikaa. Tapetin olen sinne jo valinnut ja tarjouskin on pyydetty, eipä siihen taas menisikään kuin 18 rullaa!! Huoh! Ei ole epäilystäkään siis minne veronpalautukset taas menee..Rappukäytävän rempasta vielä, sinne on tarkoitus laittaa helmipanelointi n. 140cm:n korkeudelle saakka ja yläosaan tapetti (en paljasta sitä vielä..)ihan puhtaanapidon kannalta (..niin ja sen tapetin menekin!) Panelointi maalataan samalla sävyllä kuin olohuoneemme peilipanelointi Uulan sävyllä Helmi. Lattiaan ja rappuihin tulee samaa perinnemaalisävyä kuin olohuoneessa ja maalina Tikkurilan Permo. Se on osoittautunut parhaaksi kestävyydeltään ja tykätään sen sopivasta kiillosta. Vastaava Uulan lattiamaali oli pettymys ja tuollaisessa eteisessä missä rontostellaan likaisilla kumppareilla yms. lika pinttyisi siihen ikävästi. Mietinnässä on jo väkisinkin sisustusjutut, koska tuo rappueteinen on sellainen läpikulkutila mutta toisaalta tila jonka näet ensimmäisenä,kun astut ovesta sisään. Tapetilta vaadin näyttävyyttä ;) Peiliä ajattelin seinälle, joka on heti ulko-ovea vastapäätä. Onkohan se pelottava jos vieraana astuisit sisälle ja näkisit itsesi heti ensimmäisenä isosta peilistä? Mitä mieltä olette?

Tämmöisiä täällä lumisateisessa (!!!!!) savossa puuhaillaan ja mietiskellään.
 Iloa perjantaille!

2 kommenttia:

  1. En mä pelästyisi peiliä, tosin ehkä sitten jos aatu olis valvottanut koko yön enkä olis aamulla ehtinyt laittaa kuin pipan päähäni ;)
    Ihania suunnitelmia siellä, joulun odotus on ihanaa kun inspis tuntuu olevan jatkuvasti! kun vaan olisi kunnolla aikaa toteuttaa kaikki pikkujutut!

    Toivon sinne sinulle paljon jouluisia lämpimiä ajatuksia ja tunnelmia, aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna! Minäkin pohdin vielä tuota omaa säikähtelyä..olisko ihan supermasentavaa nähdä rähjäinenkotiluukkinsa,kun tulee ulkoa nukuttamasta pojua..mulla kun tuppaa olemaan vielä tuohon klo 9 aikaan aamusta yökkärit niskassa ja tukka donitsilla :D Ehkä se ois sellanen ryhtitönäisy kohti päivävaatekasaa ja harjaa!! Hmm..tarttee vielä pohtia lisää!

    VastaaPoista

Kiva kun jätit kommentin!