perjantai 19. syyskuuta 2014

DIY - pöytäliinalle lisäsenttejä

Tuotatutin äidilläni vuosi sitten kaksi pellavaliinaa Virosta ja eipä järki säteillyt, kun liian lyhyinä ne pyysin. Vuosi siinä meni ennen kuin pääni päällä syttyi lamppu ja sain ne kaipaamani lisäsentit pellavan väriseen liinaani.

Pidemmittä puheitta, näin ne tein..

Kokeilin liinaa pöydälle ja totesin, että ei, se ei ole venynyt pituutta liinakaapissa. Vaikka vuoden sitä siellä marinoin..hmmm..what to do, what to do..? Bling!

Liinavaatekaapissani lojuneet pienet, sekalaisin näköiset ja kokoiset virkatut pitsiliinat voisi toimia jatkeena..hmmm...

Ja ystäväni palttausnauha, silitysrauta (-ja lauta) sekä sakset.

Liinan lötkötellessä pöydällä kiskoin lyhyttä reunaa nro.1 edemmäs silityslaudalle. Nips naps, palttausnauhasta sopivan mittaisia pötköjä liinan reunaan ja sopivan näköinen ja kokoinen pitsiliina siihen. Armotonta silitystä niin että tarttuu..toista tämä kunnes olet saanut käytyä koko reunan läpi. Ihaile tuotostasi ja siirry reunaan nro.2. Toista edellä mainittu toimenpide ja ota se hemmetin liian lyhyt liinako muka - käyttöösi :) Alla vielä kuvia selventämään toimenpidettä.


 


Nyt Vain Elämää! Nippu nessuja ja itkeminen voi alkaa..

4 kommenttia:

 1. Oi, vähänkö ihana! Tosi hyvä idea :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tykkään kyllä itsekin, joskus kestää vähän kauemmin että välähtää :) Nyt vaan perintöliinat uuteen käyttöön!

  VastaaPoista
 3. Olen nähnyt joitain vastaavia Pinterestissä sekä jatkopaloina että ihan kokonaisina liinoina, esmes kaitaliinoiksi tehtyinä ja miettinyt, millä ihmeellä ne saa ommeltua paikoilleen ilman, että järki menee ;D Kiitos siis vinkistä! Silitysnauhaa vaan kehiin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä Johanna! Yritin tehdä joskus vuosia sitten isomman liinan ompelemalla näitä pieniä yhteen ja totta, järkihän siinä meni :D Silitysnauha on kyllä mahtikeksintö!

   Poista

Kiva kun jätit kommentin!