sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Välikammari

Remontti jatkuu rappukäytävän valmistumisen myötä yläkerran "opettajien asuntoihin". Innolla sitä jatketaan, kun löysin vakkari tapettikaupastamme Laura Ashleyltä tarjouksessa olevan Connemara tapetin Cinnamon värisenä. Hyppy ihan uuteen väriin ja pois ehkä sieltä mukavuusalueelta, mutta tykkään kovasti. Välikammariksi ristitystä huoneesta tulee lämpöinen pesä, tunnelmaltaan ihan toista kuin ehkä alakerrassa. Hurjan kivaa tehdä välillä täyskäännöksiä tyylissä ja kokeilla. Voi tulla vaikka yllättävä onnistuminen!

Sisustus pyörii jo kovasti mielessä. Tänään vaihdettiin valaisin toisenlaiseen, jemmassa olleeseen ja se sopii huoneeseen (tapettiin) kuin nyrkki silmään. Etsinnässä on toimiva, vanha kirjoituspöytä minun työpöydäkseni ja löhösohva leffojen katseluun koko perheelle. Ihmeitä kalusteita ei tila tarvitse, pienet sisustusjutut löytynee komeroiden kätköistä kunhan niiden vuoro tulee.

Ne tylsimmät hommat on valitettavasti vielä aloittamatta. Listat. Ne eivät ole valmistuneet, vaikka ovatkin lojuneet remppahuoneen lattialla kohta kaksi viikkoa. Tänään kurkkasin sinne ja siellä ne edelleen ovat. Hmph!

Alla kuvat ennen aloitusta ja matkan varrelta. Huomenna voisin napsia kuvia joissa on hommat edenneet jo siihen valaisimeen :)

INFO: Tämä opettajanasunto on suurin yläkerran kahdesta asunnosta. Tähän kompleksiin kuuluu tämä kyseinen välikammari eli keittiö/olohuone, 2 makuuhuonetta ja välieteinen. Purettiin hella tuosta yhdeltä kohtaa ja siihen on tarkoitus rakennella pönttöuuni tai muu varaava lämmönlähde. Hella ei siis nykyisellään ollut kovin käytännöllinen lämmittäjä ( jos ei olisi palkannut siihen kipinämikkoa joka lykkisi koko ajan klapia hellaan) Lamppu on se mikä ei jäänyt laipioon.

Edit. Sohva löytyi just! Ja se saadaan 1-2 viikon sisällä. Jeij!
 


 

6 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen värinen tapetti! Suorastaan upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ihastuttiin molemmat tapettiin ja kyllähän se on aikas upea juu :) Ootas kun näet koko kammarin! ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tänks! Nämä yläkerran kammareiden remontoinnit ovat kuin lastenleikkiä verrattuna esim. rappukäytävään. Tapetointia, lattianmaalausta, johtojen virittelyä ja listojen putsaamista/maalausta. Ei tarvitse paljoa aivokapasiteettia, kun tekeepi vaan! :)

   Poista
  2. Yläkerrassa on ainakin meillä sekin etu, että on helpompi pitää kovilla pakkasilla ihan oikeasti (eli lämpimämpi kuin +18) lämpimänä.

   Meillä olis kans toinen yläkerran kammari tekemättä, tosin siellä on "kaikki herkut"; alaslaskettu katto, muovimatot, 80-luvun keittiökaapisto... ja luultavasti putkitöiden takia rikottu lautalattia. Mut olis silti ihanaa tehdä normaalin kokoinen huone, vaikkapa sellaiseksi vara olohuoneeksi pakkasia ajatellen :) Pitää vaan pusertaa eka tuo eteinen kasaan tässä talven mittaan ja sitten onkin jo kevät ja ulkohommien vuoro... tätähän tää on ;)

   Poista
  3. Ai kauheeta, siellä on siis mällätty ihan huolella :) Mutta voin jo kuvitella miten huikea siitä tulee kun puratte kaikki ne herkut pois! Ja siinä kohtaa tuntuu varmasti toooosi mahtavalle.

   Poista

Kiva kun jätit kommentin!