perjantai 6. maaliskuuta 2015

Ruokaa verkosta


Maailma muuttuu,ennen kauppaan mentiin hevosella tai kauppa-auto pysähtyi tien varteen. Pitkät matkat kauppoihin pienillä sivukylillä harventavat kaupassa käyntejä, tullaan toimeen vähemmällä. Tänä päivänä ei näe kauppa-autoja kuin mustavalkoelokuvissa ja hevosetkin ovat siirtyneet autojen tieltä. Kaupassa käynnistä on tehty nyt erityisen helppoa;voit tehdä kauppaostokset kätevästi kotisohvaltasi ja katsoa samalla vaikka puoli ysin uutisia. Siis mitä? Sohvalta?!

Noin kuukausi sitten oli aamu tv:ssä juttua Kuopion K-Supermarket Petosen siirtyneen ajan hermolle tarjoamalla asiakkailleen verkkokauppapalvelun ruoka-ja muille päivittäistavaraostoksille (mm. pyykin-, astian- ja hiusten/vartalonpesuaineet) Päätin kaikista uutuuksista innostuneena kokeilla kyseistä palvelua ja sehän toimi kuin unelma! Tein ostokset perjantaille, jolloin kaupoissa pyörii varmasti muita viikon päiviä enemmän väkeä ja päätin näin helpottaa oman perheeni siirtymistä stressittömämpään viikonlopun viettoon. Ja onnistuin!

Homma toimii siis näin; mene K-Supermarket petosen verkkosivuille ja rekisteröidy käyttäjäksi.
Kun olet rekisteröitynyt, lukaise verkkokaupan NÄIN TILAAT kohdan, jossa on selkeästi kerrottu tilausohjeet sekä tietoa nouto-ja toimituspalveluista sekä aikatauluista.

Huomaa erityisesti noutoajat, jotka vaihtelevat tilauksen teon ajankohdasta. Itse pidän hyvänä muistisääntönä, että edellisenä päivänä klo 21 mennessä tehdyt tilaukset voi noutaa seuraavana päivänä klo 13-15 aikaan mikä sopii meille hyvin. Esimerkkinä tein tilauksen eilen ennen klo 21 ja ostokset voi noutaa tänään klo 13-15 välisenä aikana. 

Huippua tässä on myös se, että kaupan pihaan on varattu kolme parkkiruutua verkkokaupan asiakkaille. Olet menossa noutamaan ostoksiasi, ajat yhteen ruuduista, laitat tekstarin kaupan numeroon (se on kerrottu KUVAUS PALVELUSTA kohdassa) ja hetken kuluttua kaupan työntekijä tuo kasseihin pakatut ostokset sinulle. Keräysmaksu on 4,90e. Maksat ostokset kortilla, kiität ja huristelet kotiin.

Mutta vielä niihin ostosten tekoon; verkkokaupassa on kohta TUOTTEET jotka on jaettu alaryhmiin, tuoretori, leivät, leivonnaiset,pakasteet jne. Yllätyin ensimmäistä kertaa verkkokaupan valikoiman laajuudesta. Olin alkuun todella skeptinen, että mahtaakohan sieltä saada kuin muutamaa tuotetta ja verkkokaupan kautta olisi ajettava vielä fyysisesti kaupan kautta. Ehei, valikoima on todellakin laaja! Tarjoukset ovat samoja mitä k-kaupoilla ja kaikki valittavana silmiesi edessä, ilman hyllyjen välissä kiertelyä. Kuukausi sitten teimme ensimmäisen tilauksen ja eilen kolmannen. Mieheni on hyvillään, kun ei tarvitse lähteä taaskaan perjantaina seikkailemaan ruokakauppaan töiden jälkeen vaan voi nappata ostokset, vähän niin kuin lennossa mukaansa.

Olen vieläkin haltioissani tästä kehitysaskeleesta. Huomattiin nimittäin heti että tällainen "kaupassa käynti" säästää turhilta heräteostoksilta ja voit vielä entistä tarkemmin miettiä esimerkiksi viikonlopun ostokset; mitä syödään lauantaina, entä sunnuntaina? Tuleeko vieraita? Nyt kolme kertaa ostokset verkkokaupasta tehneenä voin kertoa, että niinä viikonloppuina ei ole tarvinnut lähteä erikseen maitokauppaan tai hakemaan jotain "kiireessä unohtunutta". Kaiken tarvittavan kun voit miettiä etukäteen, siinä kotisohvalla.

Verkkokaupalla on myös toimituspalvelu, mutta nouto sopii meille hyvin sillä kauppa on ns. kotimatkan varrella ja se ei tee isoa mutkaa matkaan. Voimme siis täysillä suositella! Tämä on niin tulevaisuutta!

Ja jos mietit, että onko ostoskassiisi valittu ne mustemmat ja kolhituimmat banaanit tai omenat? Tai ilmapussileikkelettä? Minä ekalla kerralla mietin :) mutta näin ei todellakaan ole. Laatu on ollut hedelmissä ja vihanneksissa moitteetonta, eikä yhtään pullistunutta leikkelepakettia ole ostoksissamme ollut.

Jos kiinnostuit ruokaverkkokaupasta niin eikun kokeilemaan, olen ajamassa tämän palvelun puolia eräässä pienemmässä k-kaupan liikkeessä, mutta se on jo sitten oma tarinansa :)
 
Stressitöntä ja aurinkoista viikonloppua!
2 kommenttia:

 1. Nämä verkkopalvelut ovat kieltämättä mielenkiintoisia. Ruokien osalta olen miettinyt, että haluaisin kyllä itse valita ne ruoat ennen kun maksan ne, mutta tuossahan on tavallaan yhdistetty molemmat. En tiedä käyttäisinkö itse, mutta palvelulle on taatusti käyttäjänsä. Itse olen hieman huolissani verkkokaupan vaikutuksesta kivijalkaliikkeiden tulevaisuuteen. Kivijalkaliikkeillä, varsinkin ketjuttomissa on ollut kova kato viimeisten vuosien aikana, eikä loppua näy.

  Tuossa on kuitenkin monelle hyödyllisiä pointteja, joita mainitsitkin. Kehityksen suunta lieneekin vääjäämättä se, että myös päivittäistavarat ruokaa myöten siirtyvät enemmän ja enemmän verkon puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kivijalkaliikkeiden kohtalosta kanssasi Johanna, mutta vaikka totuus kuulostaakin karulta, on tulevaisuus verkkokaupoissa. Ihmiset haluavat kaiken tänä päivänä nopeasti ja kivijalkaliikkeet eivät sitä pysty joka kolkan suomalaisille tarjoamaan - myös valikoimalla on kilpailtava ja sen on oltava laaja ja monipuolinen. Ei tästä meillekään vielä joka viikkoista juttua tule, mutta on kiva tietä, että homma toimii silloin kun sitä tarvitsee.

   Täytyy vielä kehaista, että saatiin kyllä niin mahtavat karjalanpaistilihat ettei olisi onnistunut itseltä fyysisellä kauppareissulla :) Nam!

   Poista

Kiva kun jätit kommentin!